Wonen in Hengelo


Hengelo is een aangename stad om te wonen en te werken. Een veilige stad met prettige woonwijken en een ruim voorzieningenaanbod. Hengelo heeft een keur aan winkels, gezellige café’s en restaurants en prachtige voorzieningen zoals het Rabotheater en poppodium Metropool. Sporten en ontspannen kun je er volop. Zowel in de stadsparken als in het buitengebied.

De gemeente Hengelo heeft een veelzijdig aanbod aan bouwkavels. Houdt u van de levendigheid van het centrum, zoekt u een kindvriendelijke wijk of gaat uw voorkeur uit naar landelijk wonen? Hengelo bestaat uit verschillende wijken en buitengebieden, ieder met een eigen karakter. Kies maar waar u wilt wonen!


Bouw uw droomwoning in Hengelo

Bij alle gemeentelijke kavels hebt u zelf de regie in handen en bent u vrij in het kiezen van een architect en bouwbedrijf. Dan is er alleen nog de vraag: ‘waar in Hengelo wilt u wonen?’ Dichtbij het centrum in het bruisende gebied Hart van Zuid of ruim en landelijk in Het broek? 

Het Broek: bepaal zelf de grootte van uw kavel

Broek is ruim opgezet en heeft een moderne uitstraling. Broek karakteriseert zich door een groene omgeving in de directe nabijheid van het landelijk gebied. Wadi’s, hagen, nieuw aangeplante boomgroepen en het mooie Broekpark. Ook in Broek zijn alle voorzieningen dichtbij. In Broek kunt u vaak zelf de grootte van uw kavel bepalen. Ook samen met uw buren uw droomwoning realiseren en zo kosten besparen, is mogelijk. 


Medaillon: landelijk wonen in de stad

Medaillon is een ruim opgezette wijk met Twentse houtwallen en fraaie bomen, aan de rand van stadspark Weusthag. Centraal gelegen ten opzichte van het centrum én de snelweg. In Medaillon komen 200 woningen. De gemeentelijke kavels zijn verdeeld over twee sfeergebieden: ’t Buitenleven en De Landerijen.


Hart van Zuid: wonen in een bruisend stadsdeelLandmanserve: jong en groen

Wie op zoek is naar een kavel in een jonge, groene buurt kiest voor Landmanserve. De bouwkavels liggen op een goede plek aan de rand van de wijk ’t Rot. Sportvoorzieningen liggen binnen handbereik. Er zijn mogelijkheden voor vrijstaande, twee-onder-één-kap en rijwoningen, en dus ook geschikt voor samen bouwen. 


Beckum: groene weilanden en grazende koeien

Wie van het boerenland houdt, zit gebakken in Beckum. Het dorp straalt rust uit met de prachtige boerderijen, groene weilanden en grazende koeien. Onthaasten gaat vanzelf in deze prachtige omgeving! En toch is de stad zo dichtbij. In het project Eekendiekske zijn in verschillende fases 28 kavels uitgegeven. Het merendeel van de kavels is verkocht, bebouwd en bewoond. Aan de Pastoor Eppinkstraat zijn nog twee kavels beschikbaar. Deze kavels liggen aan een rustig woonerf, aan de rand van Beckum, waar voor het merendeel vrijstaande woningen zijn gebouwd.


Dalmeden: buitengewoon wonen

Wie kiest voor Dalmeden, kiest voor uniek, landelijk wonen en toch alle voorzieningen dichtbij. Er komen ongeveer 500 huizen op veelal ruime kavels. De bewoners genieten van akkers, weilanden, singels, houtwallen en bosjes. En in Dalmeden is ook veel ruimte voor water. 

Ankarastraat: Uw droomhuis op een ruim kavel


Brusselstraat: Genoeg vriendjes om mee te spelen!

De Brusselstraat ligt in Slangenbeek, een wijk in het noorden van Hengelo. Hier wonen veel jonge gezinnen met kinderen en daar zijn de faciliteiten op afgestemd. Genoeg scholen en speeltuintjes om uit te kiezen. En altijd wel een vriendje of vriendinnetje om mee te spelen.

Slangenbeek is een jaar of vijftien geleden gebouwd, maar oogt nog steeds modern. Het groen is inmiddels al flink gegroeid en dat geeft een vriendelijke uitstraling. U heeft alle faciliteiten om de hoek: een winkelcentrum, huisarts, apotheek, school, park en sportcentrum. Door de sloop van een schoolgebouw is er ruimte gekomen voor drie vrijstaande woningen.

Langerlermaatweg: Buurt vol variatie

Wonen aan de Langelermaatweg is wonen in een buurt vol variatie. Een buurt met zowel nieuwbouw als jaren dertig woningen. Winkels zijn dichtbij want u woont ook nog eens vlak bij de binnenstad!

De Langelermaatweg ligt in de wijk Berflo Es. Nabij het centrum en op fietsafstand van het buitengebied. En ook het bruisende stadsdeel in aanbouw, Hart van Zuid ligt vlak bij de Langelermaatweg. De kavel ligt tussen 2 vrijstaande woningen.

Ottoweg: In een bruisende omgeving

De Ottoweg ligt vlak bij Hart van Zuid; een bruisende stadsdeel in aanbouw. Hier wonen betekent profiteren van de toekomstige voorzieningen, zoals een winkelcentrum. De Ottoweg karakteriseert zich door voor vrijstaande jaren dertig woningen.

De Ottoweg ligt in de wijk Berflo Es. Nabij het centrum. En ook het bruisende stadsdeel in aanbouw, Hart van Zuid ligt vlak bij de Ottoweg. De kavel ligt met de voorkant aan de Ottoweg. Het gaat om een kavel op de hoek met de Laan Hart van Zuid. Aan de andere kant van de kavel staat een vrijstaande woning.

Login

Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Je ontvangt per e-mail een activatielink waar je een nieuw wachtwoord in kunt voeren. Bij eventuele problemen kun je contact opnemen met info@gemeentehengelo.nl
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Type nogmaals uw wachtwoord:
De link die u heeft gevolgd is inmiddels verlopen. Zorg ervoor dat u binnen 10 minuten na wachtwoord vergeten aanvraag, het wachtwoord wijzigt. Wilt u uw wachtwoord alsnog wijzigen, doe dan een nieuwe aanvraag. Uw wachtwoord is succesvol ingesteld, u kunt nu met dit wachtwoord inloggen.