Financiering: waar begin je?

https://www.kavelsinhengelo.nl/zelf-een-huis-bouwen-dat-ga-ik-doen/financieel/headerbeeld-03.jpg/RESIZE-image-header.jpg

Financieel


U heeft besloten om een kavel te kopen. En misschien heeft u ook al een idee welk huis er op moet komen te staan.
Maar kunt u die kavel en de woning wel betalen?
                          

 

Het is belangrijk om uit te zoeken wat uw financiële mogelijkheden zijn, want: kan alles wat u wil wel worden gefinancierd? Om daar goed zicht op te krijgen, is het aan te raden om te praten met een onafhankelijk financieel adviseur. Dat kan uw bank zijn of een andere partij. 

Alle financiën op een rij

De adviseur bekijkt o.a. uw inkomsten, uitgaven, eventuele schulden, spaargeld, gezinssamenstelling en andere financiële verplichtingen die u bent aangegaan of in de toekomst kunt verwachten. Eigenlijk is het een soort optelsom van uw huidige situatie en uw wensen ten aanzien van uw persoonlijke en financiële (leef)situatie. 

Uw huidige koopwoning weegt mee

Als u momenteel al een koopwoning heeft, dan zult u ook moeten kijken wat uw huidige woning gaat opleveren bij verkoop. Ook dat neemt u mee in de keuzes die u zult moeten maken. 

Houdt rekening met inrichtingskosten

Het is goed om te weten wat uw financiële positie en ruimte is voordat u uw woning laat ontwerpen of offertes gaat opvragen bij bijvoorbeeld aannemers. Dan kan de architect of aannemer namelijk direct realistisch tekenen en rekenen. Houd u ook rekening met inrichtingskosten zoals gordijnen en een vloerafwerking. Ook krijgt u te maken met kosten voor uw tuin zoals het aanleggen van een terras of toegangspad naar uw voordeur. U zult merken dat u meer ontspannen bouwt als u weet waaraan u uw geld kunt en wilt uitgeven.

Login

Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Je ontvangt per e-mail een activatielink waar je een nieuw wachtwoord in kunt voeren. Bij eventuele problemen kun je contact opnemen met info@gemeentehengelo.nl
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Type nogmaals uw wachtwoord:
De link die u heeft gevolgd is inmiddels verlopen. Zorg ervoor dat u binnen 10 minuten na wachtwoord vergeten aanvraag, het wachtwoord wijzigt. Wilt u uw wachtwoord alsnog wijzigen, doe dan een nieuwe aanvraag. Uw wachtwoord is succesvol ingesteld, u kunt nu met dit wachtwoord inloggen.