Checklist naar een eigen woning

https://www.kavelsinhengelo.nl/zelf-een-huis-bouwen-dat-wil-ik/10-stappen-naar-een-eigen-huis/Broek-huizen1.jpg/RESIZE-image-header.jpg

In 10 stappen naar een eigen huis


De meeste mensen ervaren het bouwen van een huis als een groot project. Om dit grote project behapbaar te maken, kan het helpen om het hele bouwproces in overzichtelijke stukken te knippen. Zo kunt u een vinkje zetten achter iedere stap die is gezet. En voor u het weet bent u bij de laatste stap aanbeland en kunt u starten met de bouw. We hebben de stappen voor u op een rij gezet.

  U kunt hiervoor de vragenlijst ‘Ben ik een zelfbouwer?’ gebruiken.

  Gebruik hiervoor de kavelkiezer. De looptijd van een optie is 20 weken waarvan de eerste 10 weken gratis zijn.

  Het is belangrijk om te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn. Naast kosten voor de grond, heeft u ook te maken met kosten voor de bouw van de woning en een aantal bijkomende kosten. Heeft u nog een eigen woning die moet worden verkocht, neem dan bovendien contact op met een makelaar.

  U kunt een architect een ontwerp laten maken van uw woning maar u kunt ook direct naar een aannemer. Een architect bouwt geen woning. Dat doet een aannemer. Een aannemer kan zowel ontwerpen als bouwen. Wilt u weten wanneer u een architect inschakelt en wanneer u naar een aannemer gaat? En wat de voor- en nadelen zijn van werken met een architect of met een aannemer? Neem dan een kijkje op architect of aanemer

  Het voorlopig ontwerp bespreekt u met het Q-team van de gemeente. Het team bestaat uit de volgende personen: een stadsbouwmeester (welstand), een stedebouwkundige, een klantenbegeleider en een vergunningverlener. Het ontwerp krijgt de status 'definitief' zodra het Q-team uw ontwerp heeft goedgekeurd.

  Als u heeft besloten om met een architect te werken, dan vraagt u bij deze stap offertes op bij diverse aannemers. Heeft de aannemer uw huis ontworpen, dan kunt u direct aan de slag met de onderhandeling en vaststelling van de definitieve prijs. Probeer bij het vaststellen van de prijs zo compleet mogelijk te zijn zodat u achteraf geen tegenvallers heeft. Neem ook contact op met de klantbegeleiders. Zij kunnen u een aantal tips geven.

  Nadat de optietermijn is verstreken, ontvangt u de koopovereenkomst automatisch thuis.

  De aanvraag voor deze vergunning verloopt via de website www.omgevingsloket.nl. Vaak vraagt de architect of aannemer deze vergunning voor u aan. Het is handig als u ook meteen een vergunning aanvraagt voor het hebben van een uitrit (‘uitweg’)

  U kiest zelf een notaris en bepaalt zelf de datum van de aktepassering.

  Het is zover: U kunt beginnen met het bouwen van uw woning! Vraag bij de start van de bouw ook meteen een aansluiting voor de nutsvoorzieningen aan (water, elektra en gas). Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenbegeleiders.


Login

Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Je ontvangt per e-mail een activatielink waar je een nieuw wachtwoord in kunt voeren. Bij eventuele problemen kun je contact opnemen met info@gemeentehengelo.nl
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Type nogmaals uw wachtwoord:
De link die u heeft gevolgd is inmiddels verlopen. Zorg ervoor dat u binnen 10 minuten na wachtwoord vergeten aanvraag, het wachtwoord wijzigt. Wilt u uw wachtwoord alsnog wijzigen, doe dan een nieuwe aanvraag. Uw wachtwoord is succesvol ingesteld, u kunt nu met dit wachtwoord inloggen.