Wat is CPO?

https://www.kavelsinhengelo.nl/zelf-een-huis-bouwen-hoe-gaat-dat/CPO/cpo.jpg/RESIZE-image-header.jpg

Collectief Particulier Opdrachtgeversschap


Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkelt u samen met uw toekomstige buren één bouwinitiatief bestaande uit twee of meer woningen. Daarmee is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het ontwerp en de bouw van de woningen. 

Financiële voordelen van CPO

Over het algemeen kan bouwen in CPO een flink financieel voordeel opleveren; vaak wel 10 tot 20% ten opzichte van de marktwaarde! Dat komt omdat u de woning samen ontwikkelt. De kosten voor projectmanagement, architect en aannemer worden gespreid over de groep en gezamenlijk ingekocht voor meerdere woningen. Bovendien kan een kostenvoordeel ontstaan door zelf een groot deel van de afbouw van de woning te doen. Er zijn helaas geen subsidies meer beschikbaar voor begeleiding van CPO’

Hoe werkt dat dan?

U kiest samen een architect en aannemer om een bouwplan mee te ontwikkelen, samengesteld naar eigen smaak en voorkeuren. Er komt veel kijken bij het ontwerpen en bouwen van een huis. U kunt u zelf laten begeleiden door een professioneel bouwbegeleidingsbureau.

Waar is CPO op dit moment mogelijk?

op dit moment is het op de volgende plekken binnen Hengelo mogelijk om samen met anderen een 2 onder 1 kap woning te bouwen.
- Broek Slingerveld
- Broek Noord Oost
- Landmanserve
- Dalmeden Kamers fase 1
- Hart van Zuid

Daarnaast is het op de volgende locatie mogelijk om rijwoningen of geschakelde woningen te realiseren:
- Hart van Zuid 

Login

Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Je ontvangt per e-mail een activatielink waar je een nieuw wachtwoord in kunt voeren. Bij eventuele problemen kun je contact opnemen met info@gemeentehengelo.nl
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Type nogmaals uw wachtwoord:
De link die u heeft gevolgd is inmiddels verlopen. Zorg ervoor dat u binnen 10 minuten na wachtwoord vergeten aanvraag, het wachtwoord wijzigt. Wilt u uw wachtwoord alsnog wijzigen, doe dan een nieuwe aanvraag. Uw wachtwoord is succesvol ingesteld, u kunt nu met dit wachtwoord inloggen.