Familie ter Elst en Van der Vlag

Samen bouwen met de buren: “We zouden het zo weer doen!”

Toen familie ter Elst en familie van der Vlag 12 jaar geleden buren werden in het Slangenbeek, was het al snel dikke mik. De kinderen groeiden met elkaar op en kwamen dagelijks bij elkaar over de vloer. Toen Bianca en Peter van der Vlag een folder voor een nieuwbouwwoning in huis hadden liggen, was ook de keuze voor familie ter Elst snel gemaakt: “Stefan en ik besloten diezelfde avond nog mee te gaan”, vertelt Marjolein ter Elst. En dat bleek goed uit te pakken.

 

Inmiddels wonen ze alweer een paar maanden in hun nieuwe 2 onder 1 kap woning in de nieuwe buurt ’t Broek in het Slangenbeek. “De wijk is ons altijd goed bevallen, dus we hebben eigenlijk nooit overwogen om in een andere wijk te gaan bouwen”, vertelt Marjolein. Het bevalt beide families erg goed in ’t Broek en op het moment zijn ze bezig om de tuin in te richten. “Voor onze huisdieren (1 hond en katten) is het nog het meest onwennig, omdat er nog geen afscheiding is tussen onze tuinen. Die kennen elkaar van achter het glas en nu komen ze elkaar soms tegen. En dan is het… aftasten. Laten we het daar maar bij houden”, lachen de dames. Voor de kinderen, inmiddels tieners, is er weinig veranderd: “Ze zijn opgegroeid in deze wijk, dus hun vrienden zijn nog steeds in de buurt.”

Een snelle beslissing

Hoewel de keus voor Stefan en Marjolein ter Elst snel gemaakt was, heeft het bij Peter en Bianca wel even geduurd voordat ze de knoop hadden doorgehakt. Bianca: “We overwogen al een paar jaar om te verhuizen. Ons huis was boven kleiner. We hebben wel verbouwingen gedaan, maar dat leverde nooit het gewenste resultaat op. Als we dan toch wat wilden, dan moesten we het verkopen. Maar hier waren we nog niet helemaal uit. Toen de folder bij ons in huis lag, twijfelden we dus nog. Maar toen de buren aangaven dat ze met ons mee wilden, gaven ze ons net dat extra zetje”.

Extra ogen en oren

Samen bouwen ging voor beide families heel soepel: “Over de buitenkant van het huis waren we het snel eens”, vertellen de dames. “Er komt zoveel op je af. En als wij niet bij het huis konden kijken, dan konden de buren dat wel. We informeerden elkaar dan ‘Zijn jullie er vandaag nog geweest? Hebben jullie nog iemand gesproken? Is er nog iets dat we moeten weten?’ Dat hebben we echt met z’n vieren gedeeld, waardoor we een extra aantal ogen en oren hadden. Hierdoor konden we goed checken of dat wat we wilden ook daadwerkelijk zo werd uitgevoerd. Dat vond ik echt fijn, dat je dat soort dingen samen kunt doen”, vertelt Marjolein. “Ook konden we het heel goed vinden met de aannemer, dat was heel erg prettig”, voegt Bianca er aan toe.

Samen bouwen aanbevolen

Samen bouwen kunnen beide families van harte aanbevelen: “We zouden het zo weer doen!”, zeggen ze vol overtuiging. “Soms zie je opeens iets bij de buren waarvan je denkt ‘Dat is handig!’ en dan kan het nog aangepast worden”, lichten de dames toe. Marjolein: “Natuurlijk hebben we ook wel eens samen gemopperd, dat hoort er ook bij. Maar we hebben geproost toen we de grond aankochten en we hebben geproost toen we erin kwamen. Het is heel gaaf om dit samen te doen!”

Login

Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Je ontvangt per e-mail een activatielink waar je een nieuw wachtwoord in kunt voeren. Bij eventuele problemen kun je contact opnemen met info@gemeentehengelo.nl
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Type nogmaals uw wachtwoord:
De link die u heeft gevolgd is inmiddels verlopen. Zorg ervoor dat u binnen 10 minuten na wachtwoord vergeten aanvraag, het wachtwoord wijzigt. Wilt u uw wachtwoord alsnog wijzigen, doe dan een nieuwe aanvraag. Uw wachtwoord is succesvol ingesteld, u kunt nu met dit wachtwoord inloggen.